Završetak radova na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda do kraja ove godine

Radovi na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Virovitica u sklopu „Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“ napreduju prema planu, a njihov završetak se očekuje se do kraja ove godine.

Tihana Harmund, direktorica tvrtke Virkom je izrazila zadovoljstvo napretkom radova te tom prigodom izjavila: „Iznimno sam zadovoljna što se radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda odvijaju prema planu. Ugradnja opreme je u tijeku, a pred nama su završni radovi na svim građevinama, izgradnja polja za ozemljavanje, uređenje okoliša sa svim manipulativnim površinama te javnom rasvjetom. Do kraja listopada očekujemo dovršetak radova i puštanje pogona u probni rad“.

Vrijednost projekta izgradnje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda iznosi gotovo 60 milijuna kuna, a novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, uz već izgrađenu kolektorsku mrežu i novu opremu za održavanje sustava odvodnje otpadnih voda, unaprijedit će sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Virovitica.

Izvođač radova je Strabag, a podizvođači domaće tvrtke Domogradnja, Romić promet i Gradba